MLA vliegen

Waarom MLA vliegen?

Vliegen is fantastisch! Veel piloten ervaren het als een voorrecht om de wereld van boven te mogen bewonderen. Het gevoel vrij te zijn als een vogel in de lucht is voor vliegers werkelijkheid geworden. Er zijn talloze manieren om op een recreatieve manier het luchtruim te kiezen. Je kunt hierbij denken aan zweefvliegen, paragliding, hang gliding, ballonvaren, helikoptervliegen en natuurlijk ook motorvliegen. We hebben het dan over general aviation, afgekort GA.

Binnen de GA is het motorvliegen onderverdeeld in verschillende klassen. Zo noemen we de traditionele Cessna's en Pipers single engine pistons, afgekort naar SEP. Een aparte categorie motorvliegen is ingedeeld voor zeer lichte motorvliegtuigen met een wettelijk maximum startgewicht van 450 kg, inclusief brandstof en bemanning. We noemen deze klasse MLA, hetgeen staat voor staat voor microlight airplane. Door het lichte gewicht liggen de kosten een stuk lager dan bij zwaardere motorvliegtuigen. De beperking is echter wel dat er om het gewicht laag te houden de toestellen maximaal twee personen aan boord kunnen.hebben.

Welke manier van vliegen bij je past is een erg persoonlijke zaak. De meeste niet gemotoriseerde vormen van vliegen zijn meestal het goedkoopst, maar ook erg tijdrovend. Vliegen is in dat geval ook veel wachten op je beurt en je bent natuurlijk afhankelijk van thermiek om boven te blijven. Uiteraard is dit een prachtige sport op zich, maar MLA vliegen biedt je meer flexibiliteit. Je hebt een eigen motor aan boord en daardoor kun je vliegen waarheen je wilt. Er zijn in Nederland diverse groene velden waar naartoe gevolgen kan worden met een MLA, bijvoorbeeld Ameland, Texel, Hoogeveen, Lelystad etc. Natuurlijk zijn er ook veel velden te bezoeken in het buitenland. Door de ontwikkelingen in de techniek kunnen er ook door MLA’s steeds grotere afstanden worden gevlogen. Kruisen met een snelheid 200 km/uur is voor een MLA geen uitzondering meer.

Wil je zelf ervaren hoe het voelt om een MLA te besturen. Boek dan een introductievlucht, of doe mee aan onze Instapdag microlight vliegen.